Kocyk La Millou – zdrową inwestycją dla maluszka

Marka La Millou jest polską firmą, która powstała w inicjatywy dwóch bardzo przedsiębiorczych kobiet – Izy Cybulskiej oraz Marty Pieniążek. To, co jest dla niej charakterystyczne to z pewnością niebanalne wzornictwo oraz najwyższa jakość wykonania. Nie bez powodu była wielokrotnie wyróżniana w mediach i prasie.

Uwielbiana również w środowisku celebrytów, gdzie największą fanką kocyków La Millou jest oczywiście znana aktorka Anna Mucha.

Kocyk La Millou jest lekki, miły i przyjemny, a mimo to dający okrycie w czasie chłodniejszych dni. Wszystkie te właściwości wynikają z zastosowania tkaniny bambusowej, która posiada liczne zastosowanie. Z powodzeniem może posłużyć w czasie pierwszych dni jako owijak bądź rożek dla noworodka czy niemowlęcia. Nie od dziś wiadomo, że maluchy ciasno otulone w takim ?kokonie? czują się bezpieczniej i są spokojniejsze.

Kocyk La Millou idealnie sprawdzi się podczas upalnych dni. Z uwagi na swoje właściwości termoregulacyjne tkanina bambusowa jest w stanie utrzymywać o dwa stopnie niższą temperaturę niż jest w powietrzu.

Warto zauważyć, że kocyk La Millou ochroni nie tylko przed wysoką temperaturą, ale również przed słońcem, gdyż posiada umiejętność absorbowania szkodliwego promieniowania UV, co zostało potwierdzone licznymi badaniami. A to jak wiadomo pomaga chronić przed udarami słonecznymi czy nowotworami skóry.

Z kolei podczas chłodniejszych dni sprawdzi się jako prześcieradło o zdrowotnych właściwościach dla delikatnej i wrażliwej skóry maluszka.

Co jeszcze można by powiedzieć o kocykach La Millou?

 

Mianowicie wiele, m.in. fakt, że charakteryzuje je antybakteryjność, antygrzybiczość i antyalergiczność. Są całkowicie wolne od jakichkolwiek pestycydów czy innych szkodliwych zanieczyszczeń. Tkanina bambusowa posiada umiejętność samosterylizacji, co znaczy że potrafi samodzielnie sterylizować się, co ma bezpośrednie przełożenie na zapewnienie dłuższej świeżości, bez konieczności prania. Dodatkowo neutralizuje nieprzyjemne zapachy poprzez ich pochłanianie i oddawanie dopiero podczas odświeżania w wodzie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *